geschiedenis en strategie

MIWE geschiedenis

Wie heeft het uitgevonden?
Bij ons is het bakken in de winkel al meer dan 40 jaar thuis en wel met zeer veel succes. Toen prof. Edgar Michael Wenz meer dan 40 jaar geleden ijverig de voordelen van het "zicht- en geurbakken" en de "productie in de directe omgeving van de consument" aanprees en daarmee de basis legde voor het moderne bakken in de winkel, werd dit idee door Duitse bakkers niet direct enthousiast ontvangen. Hij was, zoals zo vaak, zijn tijd ver vooruit...

En dat terwijl hij alleen had voorspeld – en door de ontwikkeling van de bijbehorende techniek en processen zelf mogelijk had gemaakt, wat tegenwoordig vanzelfsprekend is: het bakken voor de ogen van de klant, het "bewijs van versheid voor neus en ogen". Het psychologische effect hiervan heeft hij altijd benadrukt.

MIWE strategie

"De bakoven als reclame? Waarom eigenlijk niet? De oven is tenslotte het centrum, het hart van iedere bakkerij. De psychologie van de reclame herkent en gebruikt de uitstekende eigenschappen van het brood en de bakwaren, die voortdurend in concurrentie zijn met andere levensmiddelen. Met mijn artikelen over zicht- en geurbakken wilde ik de aandacht op dit uitnodigende gat in de markt vestigen," zo beschrijft prof. Wenz terugkijkend zijn motieven.