econo
Tevreden bakkers en tevreden klanten - de MIWE econo zorgt voor allebei.

Ideaal voor alle half gebakken producten, maar ook voor bladerdeeg, croissants en dergelijke. Deze bakoven heeft een prijs-/kwaliteitverhouding waar de inkoper vrolijk van wordt. De productieplanner is blij dat de MIWE econo verkrijgbaar is in vele varianten voor elke benodigde capaciteit.
Wie vandaag nog niet weet wat zijn klanten morgen willen hebben, zal de vele opties - bijv. voor veeleisender bakprocessen - op prijs stellen. De convectiebakoven met 4, 6 , 8 of 10 bakplaten is dikwijls in het zogenaamde "convenience"-bereik of in "prebake-stations" aan het werk. Daar past hij dankzij zijn gunstige afmetingen uitstekend in elke omgeving. Waar één MIWE econo nog niet voldoende is, kunnen er ook eenvoudigweg twee op elkaar worden gezet. Personeelszaken kan gerust zijn dankzij de veilige bediening en de veilige processen van de FP-besturing.

Natuurlijk hebben wij ook bij de MIWE econo zeer veel waarde gehecht aan eenvoudige reiniging en rechttoe rechtaan gebruik.

De MIWE econo: wij willen u zien glimlachen.

Productinformatie bij MIWE econo

Neemt u rustig de tijd om u te informeren.
Download de actuele PDF.
  Productinformatie PDF (2,02 MB)

Meer informatie

Met de MIWE econo lukt het versbakken u in een handomdraai.

De specialist op het gebied van Convenience.
 • Stomen via sproeitechniek; de optionele stoomoptimalisering zorgt juist bij stoomintensieve producten voor nog meer volume en glans.

 • Knip en korst zijn geheel naar wens in te stellen dankzij tegengesteld draaiende circulatieventilatoren met optioneel 4 regelbare ventilatorsnelheden; dankzij de automatische stop van de ventilator even voor het einde van het bakprogramma blijft de warmte in de oven en wordt er energie bespaard.

 • Voor bepaalde producten (bijv. bretzels) en een bijzonder mooie korstvorming aan het einde van het bakproces: de vrij regelbare optionele elektrische stoomafvoerklep.
Met de slimme MIWE-besturingen hebt u alle bakprogramma's altijd onder controle
 • FP-besturing (100 bakprogramma's, 12 kunnen direct via verwisselbare pictogrammen worden aangestuurd, 5 bakfasen per programma) met veel goed doordachte functies (bijv. verbinding met netwerk, voor gehele week vooraf programmeerbare nachtstartfunctie, automatisch ontdooien.

 • Snelle overdracht van bakprogramma's dankzij usb-interface aan de voorzijde.

 • Snel bakklaar zijn en toch bedrijfskosten besparen met de energiespaarfunctie: in de MIWE eco-modus wordt het bakstation, wanneer het niet gebruikt wordt, op een temperatuur naar keuze geregeld.
Touch Control MIWE TC met glazen display (optie):
 • Eenvoudige en veilige bediening van de Touch Control MIWE TC met een capacitief glazen display - gebruikersinterface schakelt tussen easy- of profi-modus (beveiligd door gebruikersrechten)

 • Weergave van individuele beeldmotieven om in de winkel nog meer te verkopen, grote weergave van de resterende baktijd en eenvoudige integratie in een netwerk.

 • Perfecte bruining ook bij gedeeltelijke belading dankzij de gepatenteerde intelligente automatische volumeregeling (MIWE flexbake).
Gastronomische functie (optioneel)
 • Breid uw sortiment verder uit met verse producten met vlees, groenten en nog veel meer. Hiervoor kunt u kiezen uit de eenvoudig te gebruiken stoom- of combifuncties (stoom+ convectie).

 • Onze intelligente technologie regelt de constante damp tijdens het gaar maken; tegelijkertijd herkent de kerntemperatuursensor wanneer het voedsel perfect gaar is en meldt deze het programma-einde.
Dubbel-circuit-capaciteit en efficiënt gebruik van energie - de MIWE econo
 • Geschikt voor elke benodigde capaciteit dankzij 4 formaten met een variabel aantal bakplaten; voor bijzonder hoge omzet ook stapelbaar tot eenvoudig te bedienen dubbel circuit (8+8 platen) met 2 besturingen naast elkaar.

 • Bijzonder onderhoudsvriendelijk dankzij de afgeronde softline-bakkamers en eenvoudig uitneembare bakplaten; voor nog meer hygiëne zorgt het halfautomatische reinigingssysteem easy clean.

 • Dankzij het grote kijkvenster is het bakproces perfect te volgen; de warmtereflecterende dubbele beglazing voorkomt bovendien brandwonden en bespaart energie.
MIWE cleaning control (optioneel)
 • Hygiënische reiniging met biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel, dat eenvoudig en zonder direct contact in een geïntegreerde voorraadtank kan worden bijgevuld. Slechts één enkel reinigingsmiddel; dit zorgt voor een veilige omgang.

 • Water- en stroombesparende reiniging die kan worden ingesteld op 2 verschillende graden van verontreiniging.

 • Geen langere werktijden, aangezien de geprogrammeerde reiniging (nachtstart) buiten werktijd kan plaatsvinden. De restwarmte kan bij het eerstvolgende bakproces worden gebruikt.

 • Dankzij de ongelooflijk lage verbruikswaarden is de dagelijkse reiniging voordelig en duurzaam.

De nieuwe rijskast MIWE GS ontworpen met oog voor hygiëne en design

Waar deeg, vocht en warmte met elkaar in contact komen, is een onberispelijke hygiëne noodzakelijk. Daarvoor is de nieuwe rijskast met zijn diepgetrokken rijskamers ideaal, want er zijn veel minder voegen, kanten en schroeven die vuil kunnen worden en er is geen silicone die kan beschimmelen.

 • Met oog voor hygiëne ontwikkelde rijskast. Eenvoudig te reinigen door afgeronde binnenschaal zonder onnodige hoeken en kanten.

 • De glazen deur toont de verse deegstukken in het helder verlichte interieur waardoor de producten altijd in het oog kunnen worden gehouden.

 • Comfortabel klimatisatietoestel dat eenvoudig en nauwkeurig wordt bediend via de besturing FP3.

Toepassingen