ideal M
De MIWE ideal M is een verdergaande ontwikkeling van de sinds decennia voor zijn gelijkmatige bakresultaten en zijn robuustheid net zo gewaardeerde etagebakoven MIWE ideal T.
Deze bakoven wordt in afzonderlijke modules geleverd die de bakker al naargelang budget, behoefte en ruimtelijke mogelijkheden horizontaal en/of verticaal met elkaar kan combineren.
De MIWE ideal M wordt overal gefavoriseerd waar een breed productassortiment in hoge mate geautomatiseerd moet worden, waar in grote aantallen wordt gebakken of waar bij de investering in een bakovensysteem de toekomstige uitbreidingsmogelijkheid van begin af aan open gehouden moet worden.
Iedere module beschikt over een eigen brander en circulatieventilator, is en blijft dus flexibel en zo ook in een grotere samenstelling van ovens inzetbaar. De laadinstallatie MIWE athlet is geschikt voor alle combinatiemogelijkheden en bouwhoogtes van de MIWE ideal M en kan - uniek bij de keuze van het bakken - eveneens op verschillende uitbreidingsniveaus, d.w.z. stap voor stap passend voor het desbetreffende ovensysteem aangepast worden.

Productinformatie bij MIWE ideal M

Neemt u rustig de tijd om u te informeren.
Download de actuele PDF.
  Productinformatie PDF (238,02 KB)

Meer informatie

bericht uit de praktijk

  User Report: Badische Backstub‘ (216,97 KB)
Home-style baking on a grand scale. At first glance, this seems an impossible task
  Success Story: Bakkerij Staib (1,20 MB)
Bijzondere uitdagingen - bijzondere oplossingen…

MIWE ideal M - flexibel en duurzaam

Zoals de oude baksteenoven bakt de MIWE ideal M met hoge warmteaccumulatiecapaciteit.

 • Etagebakovens met modules voor het bakken van het gehele productassortiment van zwaar roggebrood tot licht tarwebrood; met olie of gas verwarmd.
   
 • Verbrandingsgas-circulatieventilator met rustende bakatmosfeer voor perfect gelijkmatige kwaliteit, royaal gedimensioneerde stoomapparaten zorgen voor korte rusttijden en maakt het bakken kort na elkaar mogelijk.
   
 • Ideaal voor het intermitterend bedrijf en de geautomatiseerde productie ook bij een breed productassortiment.
De MIWE ideal M valt niet alleen op door lange standtijden, flexibiliteit, maar ook door zijn spaarzaam energieverbruik.
 • Vanaf één plaats alles besturen: de optionele systeembesturing MIWE athlet verbindt tot max. 8 bakovens met de totale beladingstechniek.

 • De MIWE TC Touch Control bestuurt afzonderlijke haarden of modules.

 • De MIWE TC is uitgerust met een kleuren touchscreen, een Start-Stop-toets, max. 250 bakprogramma's die met telkens 8 baksecties opgeslagen en met druk op de knop kunnen worden opgeroepen

 • Het bakken is met stijgende / dalende temperatuur mogelijk.
 • Voor een zo groot mogelijke flexibiliteit: volledig onafhankelijk werkende modules met eigen brander en circulatieventilator en telkens tot max. zes individueel aanstuurbare haarden (optioneel ook uittrekbare haarden).

 • Excellente ruimtebenuttingscoëfficiënt en de mogelijkheid voor een latere uitbreiding dankzij het modulaire stapelsysteem met tot max. 4 modules met 12 haarden en een te gebruiken bakoppervlak tot max. 58 m².

 • De toegankelijkheid van alle belangrijke aggregaten van achteren maakt het onderhoud tijdens de lopende productie zonder uitvaltijden mogelijk.

 • De ideale aanvulling: de laadinstallatie MIWE athlet (vanaf de vierde haard onontbeerlijk) zorgt voor een vlot en effectief productieverloop.

 • Dankzij de afzonderlijke afvoer van rookgas en stoom een probleemloze verbinding van de warmteterugwinningsinstallatie MIWE eco : nova.

 • Veel extra's: lange standtijden, flexibiliteit, spaarzaamheid bij het energieverbruik - onderschrijdt de in de DIN 8722 vastgelegde grenswaarden voor uitlaatgassen.

 • Het oppervlak van roestvrij staal van de MIWE ideal M garandeert niet alleen stabiliteit, maar ook zeer eenvoudige reiniging en uitstekende hygiëne in de bakkerij.

Toepassingen