thermo-static integro
MIWE thermo-static integro
Zo eenvoudig en flexibel kan bakken met thermo-olie zijn: De wagenoven MIWE thermo-static integro voor twee of drie wagens heeft meteen zijn eigen verwarmingsketelcentrale. Die hebben we hem zogezegd op de rug meegegeven. De oven heeft geen ruimte nodig voor een separate verwarmingsketelcentrale en er moeten geen externe leidingen worden geplaatst.
En ongelooflijk spaarzaam is hij ook nog eens. Bovendien realiseert de MIWE thermo-static integro gelijkmatige bakresultaten dankzij de rustende bakatmosfeer, de geringe uitbakverliezen en het langer versblijven van de bakproducten,
wat karakteristiek is voor thermo-olieverwarming. Natuurlijk zijn voor beide varianten de innovaties op vlak van baktechnologie, MIWE atmo-jet en het "atmosferische bakken" van het merk MIWE, standaard inbegrepen.

Productinformatie voor de MIWE thermo-static

Neem gerust de tijd om u te informeren.
Download de actuele PDF.

  Productinformatie als PDF (300,44 KB)

Meer informatie

Berichten uit de praktijk

  Gebruikersrapport: Bakkerij Franzes (722,74 KB)
De bakkerij Franzes heeft haar bakcapaciteiten aangevuld met een MIWE thermo-static solo. De bakkwaliteit en het eenvoudige laadsysteem weten te bekoren.
  Gebruikersrapport: Bakkerij Jägers (650,08 KB)
Bakovens, koeltechniek en warmteterugwinningsinstallaties van MIWE ...
  Gebruikersrapport: Bakkerij Schmitz & Nittenwilm (620,74 KB)
"Optimale bakresultaten bij de producten, rationele handling ...
  Gebruikersrapport: Badische Backstub' (216,97 KB)
Ambachtelijk werken en toch aandacht voor rationaliteit ...
  Gebruikersrapport: Bakkerij Werner (1,03 MB)
De nieuwe MIWE thermo-static wagenoven vervolledigt het ovenprogramma ...
  Gebruikersrapport: Bakkerij Plücker -MIWE TC (1,02 MB)
Bakkerij Plücker in de wijk Alraft in Waldeck met 27 filialen en ...
  Success story: Piekarnia Familijna Kowalczyk (1,17 MB)
Bijzondere uitdagingen, bijzondere oplossingen...
  Success story: Bakkerij en banketbakkerij Staib (1,20 MB)
Bijzondere uitdagingen, bijzondere oplossingen...

De zachtaardige onder de wagenovens.

MIWE atmo-jet - de nieuwe stoomtechnologie voor de MIWE thermo-static

 • Met de geoptimaliseerde stoomtechnologie MIWE atmo-jet wordt met perslucht een fijne nevel gecreëerd. Zo wordt het volledige oppervlak van de stoominstallatie wezenlijk beter bevochtigd en gebruikt. Daardoor is veel minder water nodig.

 • Dankzij de snelle verdamping is de stoom in de bakkamer onmiddellijk en "met veel druk" in de bakkamer beschikbaar, zodat wordt gezorgd voor verzadigde stoom voor een nog betere productkwaliteit.

 • Kan achteraf worden uitgerust, ook bij bestaande installaties.
Cruciaal is de hoeveelheid stoom tijdens de eerste seconden, zo kan een maximum aan stoom condenseren voordat deze oververhit raakt. Zoals te zien is in de grafiek, maakt MIWE atmo-jet de stoom met ongeveer 2,5-voudige druk veel sneller beschikbaar.
Meer gedetailleerde informatie over MIWE atmo-jet in de nieuwe Impulse XVIII
  MIWE impulse XVIII (1,14 MB)
Zachte warmte - uitstekend bakresultaat.

 • Een met thermo-olie verwarmde wagenoven om het gehele productassortiment af te bakken: van het zware roggebrood tot klein tarwegebak; ingeschoten worden vrijgevormd brood, blikbrood of bakplaatproducten.

 • Zachte warmte en gelijkmatige bakresultaten dankzij de rustende bakatmosfeer; geringe uitbakverliezen en langer versblijven van de bakproducten, karakteristiek voor thermo-olieverwarming.

 • Gelijkmatige verzadigde stoom in een nooit geziene kwaliteit voor de volledige duur van het stomen dankzij de nieuwe stoomtechnologie MIWE atmo-jet, waarvoor een patent is aangevraagd.

 • De te verwarmen hoeveelheid thermo-olie ligt lager waardoor er minder energie wordt verbruikt. De bakoven warmt sneller op en elke temperatuurreactie in de oven wordt meteen uitgevoerd, dankzij deze uiterst korte weg van brander naar bakkamer. Lading na lading bakken is mogelijk.

 • Direct op steen bakken door het stenen-platen-systeem met geïntegreerde beladingstechniek.

 • Eersteklas technologieën: Het "atmosferische bakken", onderscheiden met de südback Trend Award 2016, maakt u niet meer afhankelijk van drukschommelingen door weersomstandigheden en optimaliseert de bakresultaten.

 • Gelijkmatige, snel beschikbare verzadigde stoom in een nooit geziene kwaliteit voor de volledige duur van het stomen dankzij de nieuwe stoomtechnologie MIWE atmo-jet, waarvoor een patent is aangevraagd. Winnaar van de südback Trend Award 2013.

 • 2-traps turbosysteem met luchtcirculatie - bijzonder geschikt voor producten die in bakvormen worden gebakken; eenvoudig in het bakprogramma te integreren voor meer flexibiliteit in de bakfasen: Trap 1 voor zacht bruinen, Trap 2 voor Power-luchtcirculatie en voor geforceerde stoomafvoer.

De MIWE TC kan zowel in de Easy- als in de Profimodus eenvoudig worden bediend.

 • De bedieningszuil kan flexibel worden opgesteld – ook gescheiden van de oven; spaart bijzonder veel plaats wanneer een centrale bedieningszuil de besturingen voor twee ovens heeft.

 • De besturing Touch Control MIWE TC overtuigt met glasheldere, eenvoudige bediening; 250 bakprogramma's met telkens maximaal 8 bakfasen die eenvoudig worden aangestuurd via de in de voorzijde geïntegreerde USB-interface.
Eenvoudige bediening, grote flexibiliteit & energetisch geoptimaliseerd!

 • Meer flexibiliteit bij het wisselen van producten dankzij het gepatenteerde optionele "cool-down"-systeem; ondanks de hoge thermische stabiliteit van thermo-olie kunnen temperatuurcurven worden ingesteld.

 • Een bakkamerdeur met hefmechanisme spaart de afdichting van de vloer ook als de bakwagens gelijkvloers in de oven worden gereden. Door de goede afdichting gaat weinig energie verloren.

 • Gemakkelijk om mee te werken en moeiteloos uitschieten zelfs bij stroomuitval dankzij robuuste en nagenoeg onderhoudsvrije in- en uitrijondersteuning (bij drie wagens, optioneel bij model voor twee wagens).

 • Geen extra kosten: aanwezige bakwagens kunnen meestal verder worden gebruikt of met weinig moeite worden aangepast.

 • De verwarmingsketelcentrale maakt een stille en flexibele voorziening mogelijk alsook modulaire uitbreiding. De afzonderlijke positionering van verwarmingsketelcentrale verhoogt de levensduur van de brander en vereenvoudigt het onderhoud.

 • Twee formaten voor twee of ook voor drie wagens. De bij MIWE geïntegreerde verwarmingsketelcentrale is op de achterkant ingebouwd en verbonden met de bakoven.

 • Plaatsbesparende oplossing op maat: De MIWE thermo-static integro biedt de voordelen van het bakken met thermo-olie zonder extra vereisten, zoals extra aggregaten of externe leidingen.

 • De MIWE thermo-static integro kan eenvoudig en met een minimum aan kosten direct aan een in de productie beschikbare schoorsteeninstallatie worden aangesloten. Er moet geen separate schoorsteen in een aangrenzende ruimte worden geplaatst.

 • Aanzienlijk hogere bedrijfsveiligheid dankzij directe verwarming door de geïntegreerde verwarmingsketelcentrale.

 • Met het direct op steen bakken door het stenen-platen-systeem met geïntegreerde beladingstechniek ligt echt steenovenbrood binnen handbereik.

 • Eenvoudig te installeren en in bedrijf te stellen, omdat de oven onafhankelijk werkt.