thermo-static

Südback Trend Award voor MIWE atmo-jet in met thermo-olie verwarmde wagenovens

De MIWE thermo-static pakt sinds Südback 2013 uit met een nieuwe stoomtechnologie, waarvoor een patent is aangevraagd. De voordelen van het systeem zijn snel beschikbare verzadigde stoom die in de bakkamer niet oververhit raakt en daardoor kan overtuigen met uitermate glanzende en krokante producten. Dit alles met dezelfde kleinere hoeveelheid water, dus ook de energiekosten dalen. Harmonie tussen uitstekende kwaliteit en hoogste efficiëntie beleven.

De MIWE thermo-static voor twee of drie wagens biedt u de zachtste warmteoverdracht zonder dat de productiviteit of de flexibiliteit daaronder lijden. Optimale korstvorming, betere ovenrijs en een uitstekende kruimstructuur zijn de kenmerken van een geperfectioneerde techniek; bovendien gaat weinig vocht verloren en blijven de producten langer vers.

Productinformatie bij MIWE thermo-static

Neemt u rustig de tijd om u te informeren.
Download de actuele PDF.
  Productinformatie PDF (300,44 KB)

Meer informatie

Bericht uit de praktijk

  User Report: Bakkerij Jägers (650,08 KB)
Bakovens, koeltechniek en warmteterugwinningsinstallaties van MIWE ...
  User Report: Bakkerij Schmitz & Nittenwilm, Keulen, Duitsland (620,74 KB)
Optimale bakresultaten bij de producten, rationele handling ...
  User Report: Badische Backstub‘ , Ettlingen (216,97 KB)
Home-style baking on a grand scale. At first glance, this seems an impossible task.
  User Report: Werner‘s Backstube, Mainz, Duitsland  (1,03 MB)
Dit was precies wat we nog nodig hadden! De nieuwe MIWE thermo-static wagenoven ...
  User Report: bakkerij Plücker, Waldeck, Duitsland (1,02 MB)
... met 27 filialen en vier verkoopwagens, is oorspronkelijk ontstaan uit een molen.
  Success Story: Familiebakkerij Kowalczyk (1,17 MB)
Bijzondere uitdagingen - bijzondere oplossingen…
  Success Story: Bakkerij Staib (1,20 MB)
Bijzondere uitdagingen - bijzondere oplossingen…

De zachtaardige onder de wagenovens

MIWE atmo-jet - de nieuwe stoomtechnologie voor de MIWE thermo-static

 • Met de geoptimaliseerde stoomtechnologie MIWE atmo-jet wordt met perslucht een fijne nevel gecreëerd. Zo wordt het volledige oppervlak van de stoominstallatie wezenlijk beter bevochtigd en gebruikt. Daardoor is veel minder water nodig.

 • Dankzij de snelle verdamping is de stoom in de bakkamer onmiddellijk en "met veel druk" in de bakkamer beschikbaar, zodat wordt gezorgd voor verzadigde stoom voor een nog betere productkwaliteit.

 • Kan achteraf worden uitgerust, ook bij bestaande installaties.
Cruciaal is de hoeveelheid stoom tijdens de eerste seconden, zo kan een maximum aan stoom condenseren voordat deze oververhit raakt. Zoals te zien is in de grafiek, maakt MIWE atmo-jet de stoom met ongeveer 2,5-voudige druk veel sneller beschikbaar.
Meer gedetailleerde informatie over MIWE atmo-jet in de nieuwe Impulse XVIII
  MIWE impulse XVIII (1,14 MB)
Zachte warmte - uitstekend bakresultaat.

 • Een met thermo-olie verwarmde wagenoven om het gehele product-assortiment af te bakken: van het zware roggebrood tot klein tarwegebak; ingeschoten worden vrijgevormd brood, blikbrood of bakplaatproducten.

 • Zachte warmte en gelijkmatige bakresultaten dankzij de rustende bakatmosfeer; geringe uitbakverliezen en langer versblijven van de bakproducten, karakteristiek voor thermo-olieverwarming.

 • Gelijkmatige verzadigde stoom in een nooit geziene kwaliteit voor de volledige duur van het stomen dankzij de nieuwe stoomtechnologie MIWE atmo-jet, waarvoor een patent is aangevraagd.

 • Slag op slag bakken, kortere rusttijden en energiebesparing met het geïntegreerde stoomapparaat.

 • Direct op steen bakken door het stenen-platen-systeem met geïntegreerde beladingstechniek (optioneel).
De MIWE TC kan zowel in de Easy- als in de Profimodus eenvoudig worden bediend.

 • Nieuw 2-traps turbosysteem met luchtcirculatie - bijzonder geschikt voor producten die in bakvormen worden gebakken; eenvoudig in het bakprogramma te integreren voor meer flexibiliteit in de bakfasen: Trap 1 voor zacht bruinen, Trap 2 voor Power-luchtcirculatie en voor geforceerde stoomafvoer.

 • De bedieningszuil kan flexibel worden opgesteld – ook gescheiden van de oven; spaart bijzonder veel plaats wanneer een centrale bedieningszuil de besturingen voor twee ovens heeft.

 • De MIWE TC besturing voor een snelle en veilige bediening door een groot touch-screen-kleurendisplay; 250 bakprogramma's, ieder met maximaal 8 bakfasen eenvoudig aangestuurd via de in de voorzijde geïntegreerde USB-interface.
Eenvoudige bediening, grote flexibiliteit & energetisch geoptimaliseerd!

 • Meer flexibiliteit bij het wisselen van producten dankzij het gepatenteerde optionele "cool-down"-systeem; ondanks de hoge thermische stabiliteit van thermo-olie kunnen temperatuurcurven worden ingesteld.

 • Een bakkamerdeur met hefmechanisme spaart de afdichting van de vloer ook als de bakwagens gelijkvloers in de oven worden gereden. Door goed afdichten gaat weinig energie verloren.

 • Gemakkelijk om mee te werken en moeiteloos uitschieten zelfs bij stroomuitval dankzij robuuste en nagenoeg onderhoudsvrije in- en uitrijondersteuning (bij drie wagens, optioneel bij model voor twee wagens).

 • Geen extra kosten: aanwezige bakwagens kunnen meestal verder worden gebruikt of met weinig moeite worden aangepast.

 • De verwarmingsketelcentrale maakt een stille en flexibele voorziening mogelijk alsook modulaire uitbreiding. De afzonderlijke positionering van verwarmingsketelcentrale verhoogt de levensduur van de brander en vereenvoudigt het onderhoud.