GVA e+
Smaak die uit de koude komt.

Goede bakkers hebben altijd al geweten dat de kwaliteit van hun producten al voor het bakken wordt bepaald. Zij hebben ontdekt dat er veel meer te halen valt uit een slimme temperatuur- en vochtregeling dan alleen de spreiding van werktijden. Ook weten zij dat alleen met een totaaloplossing het complete klimatiseringsproces bij de productie in bakkerijen kan worden beheerst. Alleen wie overzicht heeft over alle parameters bereikt ook in alle productfasen het optimale resultaat. Het maakt niet uit of uw voorkeur uitgaat naar gestandaardiseerde componenten of individueel aangepaste installaties - vroeg of laat komt u ons zeker een keer tegen. MIWE koelinstallaties voor bakkerijen: het beste voor uw bakwaren.

Productinformatie bij MIWE GVA e+

Neemt u rustig de tijd om u te informeren.
Download de actuele PDF.
  Productinformatie PDF (363,86 KB)

Meer informatie

bericht uit de praktijk

  User Report: Backhaus Grobe (688,72 KB)
„At first, we actually weren‘t even thinking of opening a bakery,“ admits Ewald Grobe.
  User Report: Bakery Burger, Großweikersdorf  (683,92 KB)
„Thanks to refrigeration technology, we have made significant progress in terms of quality and plan to achieve the same in terms of operating efficiency“...
  User Report: Bäckerei Winkler (323,25 KB)
Together with MIWE, Bäckerei-Konditorei Winkler has developed a comprehensive refrigeration concept...
  User Report: Kaisers Gute Backstube (698,92 KB)
Kaisers Gute Backstube is now located in a production facility that...
  User Report: Schäfers Backstuben GmbH  (884,20 KB)
Energy plays a key role when redesigning and rebuilding a bakery...
  Success Story: Bakkerij Staib (1,20 MB)
Bijzondere uitdagingen - bijzondere oplossingen…
  Success Story: Bakkerij Wagner (370,56 KB)
Bijzondere uitdagingen - bijzondere oplossingen…
Het kwaliteitslabel e+. Alleen aan de besten toegekend.

Energie efficiënt gebruiken en een bijdrage leveren aan duurzame energiebesparing zien wij als onze plicht. Deze verplichting is vooral belangrijk voor installaties en processen die wij voor onze klanten ontwikkelen. MIWE-installaties die bij uitstek voldoen aan dit devies - en ook alleen die - krijgen van ons als kwaliteitskenmerk de toevoeging e+ achter de naam.
 • Hoge en gelijkblijvende kwaliteit van de producten door het MIW-luchtgeleidingssysteem met moderne V-panelen voor een gelijkmatigere, bredere instroming van de lucht over de gehele hoogte van de drukwand.

 • Energieopbrengst 10% hoger door toepassing van de meest uiteenlopende innovaties in de functionaliteit van de intelligente Touch Control MIWE TC.

 • Verhoogde energie-efficiëntie dankzij geavanceerde ventilatoren, inspuitelektronica en verlichting.

MIWE koelinstallaties in detail:

De hygiënische, eenvoudig te reinigen bodembak met uitstekend druppelpunt; de volledig vastgekleefde en naar de bodembak verplaatste afgedichte roestvrijstalen deklaag die het indringen van vocht verhindert; individueel geoptimaliseerde afstanden van de verdamperlamellen (belangrijk in het 24h-bedrijf!) en tot slot de optie voor energiebesparend bedrijf als intelligent koelsysteem met optimale lastenverdeling.
Volledig automatische rijskast MIWE GVA e+ - de oplossing voor iedere klimatiseringsopgave van -20 tot +40 °C.
 • Minder kosten: Verplaatsing van het nachtwerk naar de dag. Bij begin van de werkdag kan meteen worden begonnen met bakken.

 • Veelzijdig en flexibel dankzij het grote temperatuurspectrum en extreem breed vochtigheidspanorama (tot 98 % rel. vochtigheid).

 • Rijzen, rijsvertraging, snel afkoelen, rijsonderbreking of stijven – de MIWE GVA beheerst alle klimatiseringsprocessen in willekeurige volgorde en vrij kiesbare tijdfasen. Iedere willekeurige procescurve kan worden afgebeeld en minutieus worden uitgevoerd.

 • De MIWE GVA e+ met het toegekende kwaliteitslabel e+ combineert perfecte hygiëne, uiterst laag energieverbruik en uitstekende productkwaliteit.

 • Reproduceerbare kwaliteit op het hoogste niveau: met de touchscreenbediening MIWE TC kunnen tot acht programmadelen comfortabel worden gedefinieerd en betrouwbaar uitgevoerd met altijd een perfect resultaat.

 • Geen wachttijden: het actieve bevochtigingssysteem levert op ieder moment meteen beschikbare stoom.

 • Het luchtgeleidingssysteem heeft in combinatie met de optionele ontdooi-, deurlijst- en afvloeiverwarming ook de langdurige functie "Invriezen" of langdurige opslag.

 • Meer smaak: In elk onderdeel van het programma kan een afzonderlijke ventilatorregeling worden ingesteld. Dit stimuleert een betere enzymatische ontwikkeling en zorgt zo voor nog meer smaak en volume.

 • Binneninrichting en bodembak (antislipklasse R12) van onderhoudsvriendelijk, hygiënisch roestvrij staal; uiteraard zijn de voorzijden, die standaard een witte coating hebben, optioneel ook in roestvrijstalen uitvoering verkrijgbaar.

 • Energiebesparend: de rondom 80 mm (optioneel 100 mm) dikke, doorgaande isolatie voorkomt koudebruggen en energieverliezen.

MIWE GUV

Rijsonderbreker MIWE GUV is geoptimaliseerd voor langdurige gisting en invriezen van -20 tot +15 °C.

De MIWE rijsonderbreker GUV geeft u de controle over het lage plus- en min-temperatuurbereik tot aan invriestemperaturen. De machine kan daarom voor alle opgaven worden gebruikt, van rijsvertraging, langdurige gisting tot aan het snel afkoelen en rijsonderbreking en wordt aanbevolen voor processen waar het volledige koudespectrum nodig is, maar er geen behoefte is aan de speciale rijsfuncties van de rijsremkast MIWE GVA. Voor alle overige eisen is de rijsonderbreker absoluut gelijkwaardig aan de rijsremkast: beide beschikken over dezelfde luchtgeleiding de comfortabele MIWE TC-bediening en een hoog invriesvermogen. Met de hoge (passieve) relatieve luchtvochtigheid, die met een optionele bevochtigingsinrichting nog kan worden verhoogd, is in combinatie met de MIWE rijsonderbreker GUV ook ideaal als ontdooi- en terughaalcel.

MIWE GV

De rijsvertrager MIWE GV - een professioneel apparaat voor gecontroleerde langdurige gisting van 0 tot +15 °C.

De langdurige gisting bij lage plustemperaturen is een probaat middel voor alle bakkers, die streven naar langer verse producten en een uitstekende productkwaliteit, en daarvoor inzetten op een intensievere aromavormng en verbeterde deegstructuur. En daarbij ontstaat ook het voordeel voor de bedrijfsorganisatie dat er gedurende meerdere uren kan worden afgebakken. De MIWE rijsvertrager GV is geschikt voor de meest uiteenlopende varianten van langdurige gistingsprocessen. De opslagduur van de producten bereikt afhankelijk van de samenstelling tot 36 uur. De eenheid beschikt bovendien over de mogelijkheid bevroren producten met de speciaal daarvoor ontworpen verwarming gecontroleerd te ontdooien. Al deze functies regelt u eenvoudig en comfortabel met de touchscreenbediening MIWE TC. De luchtgeleiding met het roestvrijstalen tussenplafond zorgt voor een hoge gelijkmatigheid en kwaliteit van de producten. Vooral in tijden van stijgende energieprijzen zult u het lage energieverbruik van de MIWE GV snel weten te waarderen.

Toepassingen